Sunt pe urma mea

Sunt pe urma mea: Bloguri-Foto.com BlogCatalog.ro Add to Google

Translate

duminică, ianuarie 14, 2007

Baietii ``buni`` din filmele rele

Filmele de actiune au fost mereu la moda. Si mai sunt chiar si acum, mai ales datorita jocurilor pe computer, unde ca niste eroi ce suntem, ne putem identifica cu personajele ``bune`` din filmele de actiune.
In toate filmele de actiune, apar droguri, bombe, virusi mortali, cipuri cu informatii secrete ( dischetele nu mai sunt acum la moda ) sau bombele chimice.
Personajele negative sunt de obicei foarte multe, dar isi au mereu un lider, dupa care umbla toata politia, dar care, ca intotdeauna, moare mereu la sfarsitul filmului.
Baiatul ``bun``, cel care ii elimina unul cate unul, pe personajele negative, poate fi unul singur sau mai poate fi ajutat de unul dintre colegii lui, amandoi fiind politisti. Personajul bun este de multe ori unul dintre politistii care au renuntat cel putin pentru o perioada, la a mai servi unele dintre cele mai importante institutii ale societatii si anume, politia sau fortele de ordine ( F.B.I. ). De multe ori, seful baiatului ``bun``, este capitanul de politie corupt, cel caruia nu ii ajung niciodata banii de salariu si care viseaza adesea la o viata de lux in Caraibe.
Dar problema pe care vreau eu sa o exprim in acest articol, este ca ``baietii buni`` sunt de fapt personajele negative. De fapt, pana la urma, toate personajele ajung sa fie negative. Si asta deoarece, pentru a scapa societatea de hoti, criminali si alte specimene de acest gen, politistul ``bun`` are obligatia de a ii elimina, unul cate unul, pe ``oile negre`` ale societatii.
Ajungem pana la urma sa ne intrebam, cine este de fapt personajul negativ? Va spun eu: politistul, si asta deoarece, personajele negative nici nu apuca bine sa traga ca deja sunt impuscati si omorati de catre baiatul bun, iar acesta nu moare niciodata deoarece poarta vesta anti-glont.
Mesajele pe care ni-l transmit filmele de actiune, este acela ca pentru a elimina personajele negative, noi trebuie sa fim de fapt mai rele si mai periculoase decat acestea. Si oare de ce se mai intreaba profesorii de ce exista atata violenta in scoli si pe strazile de cartier? Exista violenta deoarece acesta este mesajul pe care ni-l transmit filmele si serialele de la televizor, acela ca pentru a fi baiat bun, trebuie sa fii mai intai rau.
La fel se intampla si cu telenovelele, acestea transmit mesajul ca e bine sa ramai mai intai insarcinata si de abia mai apoi sa te casatoresti, poti sa iei de ``sot`` si un barbat insurat ca oricum nu conteaza, sotia acestuia este cu siguranta o scorpie.

Niciun comentariu:

Pasărea Colibri - Tristeţi provinciale

Florian Pittiş - Ploaia care va veni

Florian Pittis - Sfarsitul nu-i aici

Florian Pittis - Sfarsitul nu-i aici

Asculta mai multe audio diverse