Sunt pe urma mea

Sunt pe urma mea: Bloguri-Foto.com BlogCatalog.ro Add to Google

Translate

vineri, octombrie 19, 2007

Galbenele





8 comentarii:

Elena Valentina spunea...

Draga, macar ar fi trebuit sa ai bunul simt sa te semnezi macar cu o porecla, nu cu anonim. Si site-ul meu nu este un blog cu click-uri inutile si nici un site matrimonial (de unde ai mai scos-o si pe asta?). Nu te obliga nimeni sa te uiti daca nu iti place. Diferenta dintre mine si un fotograf care se considera profesionist este faptul ca eu nu prelucrez pozele in photo-shop. Daca as face asta, atunci pozele mele si-ar pierde amprenta personala. Si poate nu sunt niste poze foarte aproape de perfectiune (cine considera ca o poza este perfecta?)deoarece ma aflu la inceput de drum in ale fotografiei. Nu am un aparat foto SLR ca sa pot face niste poze superbe. Deocamdata ma multumesc cu ce am. Cand ma voi considera experta, atunci voi avea si eu pretentii la un aparat mai perfomant. Pana atunci invat si de fapt eu pun multe poze pe site deoarece astept sfaturi de la profesionisti: unde am gresit, ce merita imbunatatit etc.. Eu te-as sfatui sa treci sa imi citesti si articolele care nu au legatura cu fotografia. Vei vedea ca am ceva de spus in blogul acesta. Si data viitoare cand mai lasi comentarii pe acest blog, te rog frumos sa fii mai explicita. Comenteaza exact pe articolele care te-au deranjat, nu te preta la generalitati.

Elena Valentina spunea...

Vezi ca mananci cuvinte: " Imi aduci de un cantec..." si smartwoman, nu women. La inceput de propozitie se scrie cu litera mare. Idee nu "indee", arunci nu aruncin, cunostinte nu cunostiinte, neinteleasa nu neintelesa. Si semnatura anonim nu mi se pare sexy, ci mai degraba o forma de lasitate, o ascundere a identitatii. Iti e rusine de numele tau? Nu vrei ca altii sa stie cine esti? Numele de scafandritza imi apartine personal si nu am de gand sa iti dezvalui sursa de unde mi-am luat acest nume. Nici nu ma intereseaza daca nu iti place si dupa cum vezi la mine pe site am scris 2 porecle si un nume, asa ca identitatea mea este la vedere. Pe deasupra mai am si poza. Nu ma ascund ca tine dupa cuvantul "anonim". Daca ai fi fost o persoana serioasa, atunci te-ai fi semnat cu numele real, daca ai fi vrut sa iau in considerare ceea ce spui. Accept comentarii si invat doar de la persoanele care isi dezvaluie identitatea. Domnul Vlad Mereuta a considerat blogul meu ca fiind unul foto si asta desi la inceput aveam niste poze chiar naspa si asta deoarece erau facute de ocazie, cu un aparat pe film. Daca considera ca blogul meu nu ar fi avut ce cauta pe www.bloguri-foto.com, atunci nu m-ar fi acceptat acolo. Tu ai vreun site personal inscris in lista acestui site? Daca da, atunci trimite-mi si mie adresa ca sa iti vad pozele. Promit ca nu voi lasa comentarii care sa te afecteze. Voi fi sincera si la obiect. Eu stiu sa apreciez o fotografie buna, atunci cand vad una si nu improsc cu noroi atunci cand nu imi place. Pur si simplu, nu comentez daca acea poza nu imi spune nimic. Un comentariu trebuie sa fie constructiv pentru autorul site-ului. Comenteaza ceea ce vezi acolo si nu persoana care publica articolele. Sper ca am fost destul de diplomata cu tine si nu te-am improscat cu noroi asa cum faci tu cu tine. Salut si la cat mai multe poze bune pentru tine si pentru toti fotografii de pe www.bloguri-foto.com

Elena Valentina spunea...

Am ultimul cuvant: cuvantul fotografie este sinonim cu cuvantul poza. Am 2 fotografi in familie inca dinainte de a ma naste, asa ca lucrul acesta il stiu de la ei.
Oricum, anonimo, astept sa lasi comentarii la pozele mele fara sa ma mai jignesti pe mine personal. Eu am specificat in blogul meu ca astept sfaturi de la fotografi profesionisti si nu numai. Inca nu sunt asa de dura cu pozele mele incat sa nu public decat ce este foarte reusit. Nu imi pot da seama ce considera un fotograf mai avansat (nu profesionist)ce anume trebuie schimbat in pozele mele, daca nu primesc comentarii care sa ma ajute, ci doar sa ma jigneasca.
Inca nu prelucrez pozele in photoshop. Ma rezum doar la ce pot face cu aparatul deocamdata.
Am un Fuji finepix S6500fd, desi speram la un Canon care poate face mult mai multe lucruri decat acest aparat. Nu ma pot apropia foarte mult de flori pentru a putea face poze macro. Daca ma apropii prea mult, imaginea imi iese neclara. De aceea visez si eu la un Canon de tipul SLR, din gama EOS.Am foarte mare incredere in gama Canon.
Sper ca pe viitor ma vei ajuta cu sfaturi legate de arta fotografiei si poate iti voi afla si identitatea la un moment dat. Si ai dreptate: am pierdut cam mult timp aici pe site certandu-va cu voi doua si mai am inca multe lucuri de facut in afara calculatorului.
Iti doresc lumina buna si subiecte interesante si sper sa nu ai si tu parte de comentarii jignitoare asa cum avut eu in acest articol!

Calin Andra spunea...

Nu obisnuiesc sa comentez pe bloguri desii vizitez destule, nu sunt fotograf profesionist (adica nu-mi cistig painea din asta), sunt pasionat de fotografie si incerc sa ma perfectionez in masura in care am timp sa dedic acestei pasiuni.
As vrea sa zic ca:
1. Nu e rau ca pui fotografii pe blog sau iti scrii ideile insa trebuie sa accepti critica si feedbackul la ceea ce faci.
2. Pe baza lor incearca sa-ti imbunatatesti performatnele.
3. Arta in general se face pentru public nu pentru propria persoana asa ca e normal sa apara ce am zis la pct. 1
4. Nu te lamenta ca aparatul este slab, nu este, trebuie doar sa inveti ce sa faci cu el, sa-i cunosti limitarile si de ce nu sa le remediezi cu photoshop.
5. Lipsa post procesarii nu este o virtute, daca te ajuta de ce sa nu o folosesti.
6. Nu o cunosc pe Alexandra Sandu ca persoana dar ca fotograf este buna.
7. Incearca sa frecventezi comunitatile virtuale in care se discuta despre fotografie, Fototarget ar fi un bun inceput fiind un forum mai mult decit decent unde isi gasesc locul atit cei incepatori cit si cei mai experimentati.
Iti doresc in continuare spor la postat si fotografii cit mai bune si sper sa vedem aici un blog frumos

Calin Andra

Elena Valentina spunea...

Multumesc pentru sfaturi Calin Andra! In sfarsit, cineva care face o critica constructiva si nu ma injura pe mine personal :-).
Mi-am cumparat aparatul de foarte putin timp, asa ca sunt la inceput de drum. Inca nu stiu de unde pot afla date tehnice despre arta fotografiei. Imi este foarte greu sa fac poze, atata timp cat nu am o notiune clara despre cum ar trebui sa setez aparatul.
De Fototarget am auzit si chiar am trecut pe acolo, dar imi este mai greu sa folosesc forumul din cauza lipsei de timp. M-ar ajuta mai mult niste site-uri in care pot gasi date tehnice si la care nu trebuie sa astept raspuns din partea altora.
Tu ce zici, www.foto-magazin.ro si www.fotogsm.ro sunt bune? Mai cunosti si alte site-uri in afara acestora 2? Ti-as fi recunoscatoare pentru recomandari!
MULTUMESC!!!

Alexandra Sandu spunea...

salut elena. vezi ca altcineva (n-am idee de ce si nici cine) a semnat comentariul respectiv cu numele meu. e prima oara cand iti vad blogul si prima oara cand iti las un comentariu. toate cele bune.

Elena Valentina spunea...

Ok, atunci voi sterge articolul referitor la tine. Lumina buna si poze frumoase! Pa!

Calin Andra spunea...

Incearca cel mai recomandat site:http://www.morguefile.com/archive/classroom.php
Sunt 10 lectii, un fel de abecedar pentru fotografie. Spor la citit :)

Pasărea Colibri - Tristeţi provinciale

Florian Pittiş - Ploaia care va veni

Florian Pittis - Sfarsitul nu-i aici

Florian Pittis - Sfarsitul nu-i aici

Asculta mai multe audio diverse