Sunt pe urma mea

Sunt pe urma mea: Bloguri-Foto.com BlogCatalog.ro Add to Google

Translate

luni, noiembrie 12, 2007

Cum preveniti obezitatea la copii

Sau cum sa ii invatati sa se hraneasca si sa traiasca sanatos!


Daca nu vreti sa fie supraponderali, stabiliti-le un regim alimentar sanatos. Daca ii invatati din vreme sa manance sanatos, copiii nu vor avea probleme cu greutatea.

Ati observat ca micutul dumneavoastra a inceput sa ia prea mult in greutate? Daca vreti sa fie sanatos, trebuie sa luati din timp anumite masuri. O vorba din popor spune ca "grasutii" sunt mai frumosi si mai sanatosi, dar specialistii infirma zicala. Ei sustin ca obezii traiesc mai putin decat persoanele cu o greutate normala.

Pentru a preveni obezitatea infantila, specialistii spun ca demersurile trebuie sa inceapa inca din perioada prenatala, prin controlul greutatii mamei si prevenirea malnutritiei. La sugari este indicata alimentatia la san si stabilirea unui program structurat de masa, iar in perioada prescolara trebuie eliminat excesul de dulciuri si sucuri. Gheorghe Mencinicopschi, directorul Institului de Cercetari Alimentare, va sfatuieste ce masuri sa luati pentru a nu avea copii obezi:
1.Daca obisnuiti sa mancati dezordonat, e timpul sa va schimbati stilul, pentru ca acest mod isi va pune amprenta si asupra micutilor.
2.Renuntati la "uscaturi" si serviti mai des mancare gatita (ciorbe, supe, carne fiarta, cu garnitura, peste etc.)
3.Nu le dati branza topita si salam, deoarece reduc calciul din organism.
4. De cele mai multe ori, obezitatea este determinata de efectul negativ al alimentelor de tip fast-food sau de consumul de sucuri indulcite cu zahar. Pentru a elimina efectele nocive dati-le astfel de produse cat mai rar.
5.Nu le incalziti mancarea in cuptorul cu microunde deoarece acesta are efecte negative asupra sanatatii.
6.Nu e bine sa le interziceti in totalitate anumite alimente, ci trebuie sa le explicati de ce nu e bine sa le consume.
7.Nu le dati bani de buzunar, la scoala, deoarece isi vor cumpara doar ceea ce nu au voie.
8.Pachetelul pentru gradinita sau scoala trebuie sa cuprinda un fruct, apa plata, paine integrala, o salata si o bucata de carne pregatita pe gratar.
9.Incurajati-i sa faca sport. Miscarea e un factor important in arderea grasimilor.

Acest articolul este preluat din ziarul Libertatea, din data de 12 Noiembrie 2007. Parca seamana un pic cu articolul meu: "Cum sa tii o dieta", nu-i asa?

Niciun comentariu:

Pasărea Colibri - Tristeţi provinciale

Florian Pittiş - Ploaia care va veni

Florian Pittis - Sfarsitul nu-i aici

Florian Pittis - Sfarsitul nu-i aici

Asculta mai multe audio diverse