Sunt pe urma mea

Sunt pe urma mea: Bloguri-Foto.com BlogCatalog.ro Add to Google

Translate

marți, martie 04, 2008

Summit-ul NATO

Intre zilelele de 2 si 4 aprilie, traficul Bucurestean va fi blocat din cauza summit-ului NATO. Inca nu s-a decis si blocarea traficului aerian, pe cele 2 aeroporturi de le iesirea din capitala de pe DN1: aeroportul Henri Coanda si aeroportul Aurel Vlaicu. Inca se mai fac dezbateri pe tema asta. Se joaca un fel de alba-neagra in acest sens: "Sa inchidem aeroporturile, sa nu le inchidem?"
Nu mi se pare normal sa blochezi traficul in capitala Romaniei pe parcursul a 3 zile, dar mai ales sa blochezi traficul aerian pe cele mai importante aeroporturi din Romania, sa blochezi un oras intreg din cauza unei conferinte. Inteleg ca or sa vina sefi de stat, dar nu ar putea fi blocat doar drumul care duce de la aeroport pana la Casa poporului, unde are loc intalnirea celor 6500 de participanti?
Nu cred ca toti oamenii care locuiesc, muncesc sau invata in capitala ar fi de acord cu chestia asta. Inteleg ca bugetarii oricum vor avea liber in aceste zile, dar ce se va intampla cu persoanele care lucreaza in domeniul privat? Nu cred ca toti patronii vor fi de acord ca angajatul sa lipseasca de la serviciu si din cate stiu eu, exact dupa 3 zile lipsa ti se va desface contractul de munca.
Doamne fereste sa ti se faca cumva rau caci nu stiu daca salvarea poate ajunge la tine in conditiile in care nici o masina nu ar avea voie sa circule prin capitala. Nu stiu organizatorii daca s-au gandit la aceste lucruri, dar ar trebui lasate sa circule liber in capitala masinile de pompieri, salvarile, politia si masinile distribuitoare de paine. Nici macar de Craciun, magazinele nu sunt inchise pentru 3 zile.
Eu am nimerit intr-o zi de duminica in capitala Frantei si m-am simtit ca in zona crepusculara: nici un om, dar nici o masina pe strada. Unde si-or petrece parisienii duminica, nu stiu!?! Si nu era deloc o vreme care sa nu iti de-a dreptul sa iesi din casa. Ei exact duminica au inchise muzeele si alte obiective turistice, dar le au deschise lunea.
Asa o sa ne simtim si noi in zilele de 2, 3 si 4 aprilie in capitala Romaniei: ca in zona crepusculara sau poate mai rau, ca in Irak, din cauza militarilor inarmati pana in dinti si prezenti la tot pasul pe strazile din Bucuresti. Deja ma impiedic de ei: ii vad pe langa mall-uri, piete, statii de metrou si alte zone intens circulate.
Sper ca macar voi sa va descurcati cu "traficul" din capitala!

Niciun comentariu:

Pasărea Colibri - Tristeţi provinciale

Florian Pittiş - Ploaia care va veni

Florian Pittis - Sfarsitul nu-i aici

Florian Pittis - Sfarsitul nu-i aici

Asculta mai multe audio diverse