Sunt pe urma mea

Sunt pe urma mea: Bloguri-Foto.com BlogCatalog.ro Add to Google

Translate

vineri, august 24, 2012

Nicolas Caron - Cum sa vinzi clientilor dificili

Cine stie unde gasesc cartea asta? Am cautat-o in Cora de la Sun Plaza Bucuresti dar nu am gasit-o, desi o vazusem cu ceva timp inainte in magazin.
Este ciudat faptul ca de la un timp am inceput sa caut carti de educatie, carti de cunoastere. Daca m-ar pune cineva sa invat ceva nu m-as pune cu burta pe carte, dar asa imi cumpar singura carti, de fotografie, de pescuit, de vanzari. Sa vedem ce urmeaza deoarece eu sunt o devoratoare de carti. Daca ajungeam prin Mall Plaza din Drumul Taberei, intram si in magazinul Diverta si aproape de fiecare data plecam cu cate o carte. Se mai intampla sa nu am suficienti bani la mine si astfel sa renunt la "shoppping", dar acest lucru se intampla destul de rar. Am inteles ca s-a inchis Diverta, ca firma s-a aflat chiar in prag de faliment. Pacat ca lumea nu mai citeste carti. Stiu ca sunt carti pe care le gasesti in intregime pe calculator, dar parca nu mai au acelasi farmec ca si cartile pe care le poti lasa pe noptiera sau pe care le poti lua cu tine in baie sau pe drum, in timp ce te afli in mijloacele de transport in comun. As vrea sa avem si noi biblioteci in care sa vii, sa stai la masa, sa bei o cafea sau un suc si sa citesti o carte. In Bucuresti s-a infiintit de curand o biblioteca de genul acesta, dar eu as dori cate una in fiecare oras si sat si sa nu fie doar pentru elevi. Visez prea mult? Si sa fie numai cu carti de calitate, nu maculatura, cum imi place mie sa spun la revistele care desi au peste 50 de pagini, nu gasesti mare lucru in ele.
Sper ca in viitorul cel mai apropiat sa ma apuc de citit carti de circulatie rutiera. Parca ma bate din ce in ce mai mult gandul sa dau de carnet, desi nu prea imi place invatatul si mie mai greu sa retin anumite lucruri care desi sunt importante, eu le retin exact pe acelea care nu au prea mare importanta. Exact aici este partea amuzanta a lucrurilor, ca desi imi place sa citesc carti, parca atunci cand trebuie sa invat pentru ceva, retin cel mai greu lucrurile. Cand eram copil si ma aflam la bunici si vremea era ploioasa, imi petreceam timpul jucandu-ma pe cartile de circulatie ale bunicului. Imi placeau cel mai mult intrebarile despre cine intra primul in intersectie. Din pacate imi lipseste curajul de a ma pune pe invatat, dar nu imi lipseste curajul de a devora carti.

Niciun comentariu:

Pasărea Colibri - Tristeţi provinciale

Florian Pittiş - Ploaia care va veni

Florian Pittis - Sfarsitul nu-i aici

Florian Pittis - Sfarsitul nu-i aici

Asculta mai multe audio diverse