Sunt pe urma mea

Sunt pe urma mea: Bloguri-Foto.com BlogCatalog.ro Add to Google

Translate

duminică, octombrie 07, 2012

Traieste, dar lasa-i si pe altii sa traiasca!

Rasarit de soare in satul Mila 23, Delta Dunarii
Nu incerca sa ii schimbi pe altii! "Daca nu iti place de o persoana anume, inseamna ca nu te placi pe tine." Fiecare persoana este diferita. Daca am fi toti la fel, lumea ar fi banala. Incearca sa te inconjori numai de persoane pe care le admiri si daca ai rude pe care nu le placi, atunci incearca sa vezi mereu partea plina a paharului, incearca sa gasesti cate ceva bun la fiecare. Nimeni nu o sa se schimbe pentru ca tu nu il placi, o sa se schimbe numai daca esti un prieten bun in care are incredere si care stie ca ii vrea binele fara sa ii aduca aminte tot timpul de asta.
Daca vezi un negru si nu il placi, omul acesta te deranjeaza nu pentru ca este negru, ci pentru ca tu esti de fapt un rasist care nu suporta oamenii de alta culoare fata de a ta. Daca eu vad un om cu nasul mare, acesta imi creaza o stare de repulsie si nu pentru ca omul acela are nasul mare, ci pentru ca eu nu suport oamenii cu nasul mare. Deci mereu este vorba despre noi, nu despre cei din jurul nostru. 
Trebuie sa ne schimbam noi, nu sa ii schimbam noi pe altii.  E adevarat ca mai exista si oameni mediocri, oameni care nu sunt in stare sa gandeasca mai mult decat altii, oameni care nu se descurca in anumite situatii, oameni care nu gasesc o cale de iesire dintr-o problema si asteapta tot timpul ajutor de la altii. Pe acestia atat ii duce capul. Nu suntem toti genii si poate tocmai de aceea fiecare om in parte este special, fiecare dintre noi suntem acolo ca sa ii amuzam pe altii, intotdeauna va exista cineva mai bun decat noi sau noi vom cauta mereu pe cineva pe care sa il admiram, sa incercam sa devenim la fel de apreciat ca si el si spre a carui inteligenta sa aspiram.
Cunoaste-te in primul rand pe tine si apoi pe altii! Ce ne defineste? Muzica pe care o ascultam, caracterul pe care il avem in societate, cunostintele generale pe care le detinem, capacitatea de a analiza lucrurile, vointa de a ne depasi mereu limitele, dorinta de le darui si altora un pic din timpul nostru.
Mie personal nu imi plac manelele, in schimb as asculta mereu muzica clasica. Asta ma defineste pe mine. Muzica clasica este pentru cei visatori, asa cum muzica house este pentru cei care vor sa traiasca clipa, muzica hip-hop este pentru persoanele care sunt suparate pe societate, manelele pentru cei care nu stiu cum sa faca schimbarea catre o viata mai buna, jazzul este pentru persoanele care pun mare pret pe sufletele oamenilor, rockul pentru cei care vor sa traiasca liber, fara constrangeri, muzica ambientala este pentru cei care nu se intorc niciodata sufleteste din vacanta sau care traiesc acasa cu trupul si in Caraibe, spre exemplu, cu sufletul. Muzica este un lucru care ne defineste ca oameni desi multi dintre noi nu cred acest lucru.
Cunostintele generale sunt la fel de importante sau macar faptul ca ne place sa citim carti. Desi multi dintre noi nu isi dau seama, beletristica si cunostintele generale ne ajuta sa gandim, sa inclinam si sa punem in balanta faptele, astfel incat sa luam mereu decizia cea mai buna. Sunt lucruri banale carora nu le dam importanta dar care ne definesc ca oameni. 
Faptul ca detinem un animal sau ca ne place sa ingrijim o planta, spune multe lucruri despre noi.  Daca avem un animal de companie, acest lucru spune despre noi ca suntem dispusi sa oferim dragoste, ingrijiri si sfaturi neconditionat, iar faptul ca ne place sa ingrijim flori, inseamna ca suntem niste persoane romantice carora le place la randul lor sa fie rasfatate la fel cum le rasfatam si noi pe ele. 
Daca avem timp sa ne oprim din drumul nostru ca sa ii zambim unui copil inseamna ca ne place sa luam din natura tot ce e frumos, ca ne plac fiintele inocente si nedescurcarete si pe care suntem mereu dispusi sa ii ajutam, ca ne place sa oferim dragoste si sa fim iubiti si rasfatati la randul nostru.
Ii tratam, inconstient, pe ceilalti, la fel cum am vrea sa fim tratati si noi.  E normal sa vrem mereu acest lucru, sa fim tratati cu respect, deoarece nedreptatea si minciuna dor mereu, indiferent de situatie. Nici noua nu ne place sa fim mintiti, inselati, injurati sau tratati cu dispret. Ii tratam urat numai pe cei care nu vor sa ne trateze exact asa cum vrem sa fim noi tratati, suntem furiosi pe cei care nu vor sa ne respecte si pe cei care ne desconsidera ca oameni, ne subestimeaza inteligenta si modul de a intelege lucrurile, cei care nu au incredere in noi, cei care se poarta cu noi exact asa cum altii s-au purtat cu ei in trecut si desi acele persoane au gresit in modul cum i-au tratat, ei se poarta inconstient la fel, deoarece ei se razbuna intr-un fel pe persoanele respective, cautand o persoana "mai slaba de inger" decat ei si pe care cauta sa o controleze pentru a-si demonstra lor insisi ca inca mai au autoritate asupra altora, ca inca mai pot detine controlul, ca inca mai sunt siguri pe sine, cand de fapt nu este deloc asa. Ei nu isi dau deloc seama ca se distrug sufleteste si mental atat pe ei insisi, cat si pe persoanele pe care incearca sa le controleze.
Respectul de sine este tot ce conteaza! Noi suntem importanti dar asta nu inseamna ca trebuie sa ii tratam pe ceilalti cu mediocritate. Respecta si vei fi respectat la randul tau!

Si acum Somewhere Over The Rainbow, pentru ca mai sunt inca cu gandul la vacanta :)

    
  Asculta  mai multe  audio   ambientala

Niciun comentariu:

Pasărea Colibri - Tristeţi provinciale

Florian Pittiş - Ploaia care va veni

Florian Pittis - Sfarsitul nu-i aici

Florian Pittis - Sfarsitul nu-i aici

Asculta mai multe audio diverse