Sunt pe urma mea

Sunt pe urma mea: Bloguri-Foto.com BlogCatalog.ro Add to Google

Translate

vineri, noiembrie 21, 2008

Efectele drogurilor"Oferta este foarte variata in acest domeniu. Exista mult prea multe feluri de droguri pentru pentru a le putea pomeni pe toate in acest material. Dar ar trebui sa cunosti macar cateva din drogurile cele mai des folosite, ca sa nu te mai miri de ce ti se pare ca lumea merge in maini dupa ce ai fumat in discoteca o tigara care semana cu un Carpati sau ai baut un lichid necunoscut.
Exista 3 mari grupe in care se impart drogurile: stimulante, halucinogene si analgezice.

Drogurile stimulante, care actioneaza asupra sistemului nervos si accelereaza activitatea creierului, sunt cocaina, amfetaminele si ecstasy.
Cocaina este obtinuta din frunzele de coca si se prezinta sub forma unui praf alb fara miros. Are puternice propietati stimulative. Cel mai obisnuit mod de a consuma cocaina este acela de a priza o cantitate mica, o "linie" cu ajutorul unui tub (o hartie de o suta rulata). Praful ajunge in sange prin intermediul membranei nazale. Cocaina poate fi de asemenea, incalzita, iar fumul obtinut este inhalat. Prin amestecul cu heroina, se obtine o substanta lichida - un amestec periculos numit speedball - care se injecteaza. Cocaina produce o stare foarte puternica de euforie, care dureaza aproape 30 de minute, dupa care vine o cadere brusca, adica o puternica depresie si imposibilitatea de a adormi. Aceasta stare ii indeamna pe consumatori sa mai ia o doza, pentru a depasi depresia. Efectele consumului repetat de cocaina sunt sangerari nazale si chiar congestii nazale. Cocaina da o dependenta psihica puternica.
Amfetaminele reprezinta cel mai impur drog existent pe piata. Se prezinta sub forma unui praf alb-murdar sau gri. Pot fi prizate sau dizolvate in lichid prin injectare. Efectele imediate sunt accelerarea batailor inimii si a respiratiei. Consumatorul devine imediat mai vivace, mai comunicativ. Dispare apetitul. Riscurile sunt ca acela care a consumat amfetamine devine foarte agitat si nervos, iar caderea dureaza zile intregi, consumatorul fiind in acest timp obosit, depresiv si iritat. In foarte scurt timp sunt afectate memoria si atentia, iar un consum pe termen indelungat duce la probleme ale inimii si la diferite boli mintale.
Ecstasy (XTC) este o mixtura de droguri si contine in proportie de 70% o substanta numita MDMA. Este clasificata ca amfetamina halucinogena. De obicei este alba si comprimata in pastile de diferite marimi si forme, pastile inscriptionate. Efectele imediate sunt intensificarea emotiilor, sunetelor si a culorilor. Energia data de XTC te ajuta sa dansezi ore intregi. Efectele dureaza in jur de 6 ore. Dupa ce pastila nu isi mai face efectul, consumatorul se simte epuizat si depresiv zile intregi. Folosirea XTC pentru mai mult timp duce la vatamarea creierului.

Drogurile halucinogene, care actioneaza asupra creierului, afectand perceptiile consumatorului, sunt LSD-ul, cannabisul si ketamina.
LSD-ul este vandut pe mici bucati de hartie cu diferite imagini numite timbre. LSD-ul poate avea un efect puternic si adeseori neasteptat asupra mintii. Dureaza in jur de o ora pana cand drogul isi face efectul. Consumatorul va incepe sa perceapa altfel imaginile din jurul sau. Acest efect se numeste calatoria si dureaza cam 12 ore. Unii consumatori retraiesc aceste calatorii la mult timp dupa ce au consumat drogul. O data ce o astfel de calatorie a inceput, ea nu mai poate fi oprita. LSD-ul poate agrava boli deja existente, cum ar fi schizofrenia.
Cannabisul (sau derivatele din el, cunoscute sub numele de marijuana si hasis) este o substanta naturala, obtinuta dintr-o planta. Se prezinta sub forma unei paste groase (hasis) sau a unui soi de radacini (marijuana). Este amestecata cu tutun si rulata in tigari sau fumata in pipe speciale sau pur si simplu mancata. Ultima moda in materie de consum al hasisului este acoperirea acestuia cu miere care este lasata sa se intareasca cateva saptamani si doar apoi mancata. Efectul este mult mai puternic si mult mai greu de controlat, pentru ca mierea se dizolva in stomac, iar hasisul abia atunci isi face efectul.
Consumatorul de cannabis devine mult mai relaxat, efectul putandu-se compara cu o betie fara senzatie de voma. Dupa ce efectul drogului dispare, consumatorul simte un puternic apetit pentru mancare. Consumul indelungat afecteaza memoria si abilitatea de concentrare. In plus, cel care se drogheaza cu cannabis nu-si mai poate controla miscarile.
Ketamina, cunoscuta si sub numele de K-special sau super K, este un anestezic cu propietati halucinogene si calmante. Este consumata sub forma de prafuri, tablete sau lichid. Drogul este similar cu substanta folosita de catre veterinari pentru a anestezia animalele. Efectul imediat este o senzatie de parasire a corpului si de paralizie temporara. Multi sustin ca acest drog iti da senzatia ca ai murit. Ketamina este extrem de periculoasa atunci cand este amestecata cu alte droguri sau cu alcool.

Si in sfarsit, drogurile analgezice, care au un efect de calmant si care il fac pe consumator sa se simta foarte confortabil, sunt heroina, morfina si opiumul.
Heroina provine din morfina, care este la randul ei derivata din opium. Este consumata sub forma de pudra alb-maronie, care este prizata, fumata sau transformata pentru injectare. Efectul imediat la o cantitate mica, este o stare de caldura si confort. Heroina este un drog care da o dependenta puternica si intr-un timp relativ scurt, iar dezintoxicarea este foarte dificila."

Sursa: revista FHM - numarul din luna Iulie 2001

Niciun comentariu:

Pasărea Colibri - Tristeţi provinciale

Florian Pittiş - Ploaia care va veni

Florian Pittis - Sfarsitul nu-i aici

Florian Pittis - Sfarsitul nu-i aici

Asculta mai multe audio diverse