Sunt pe urma mea

Sunt pe urma mea: Bloguri-Foto.com BlogCatalog.ro Add to Google

Translate

duminică, noiembrie 16, 2008

Eu cu cine votez?

Buddha m-a facut sa scriu acest articol ca o replica la articolul lui.
De ce mergem la vot? Dar de ce nu mergem? Am ajuns chiar atat de saraci incat sa ne lasam influentati in aplicarea stampilei pe carnetelul de votare, de catre niste pachete electorale? Eu consider ca omul destept ia pachetul si voteaza tot cu cine doreste dumnealui. Ii vedem pe toti parlamentarii in campania electorala, cum se umfla in pene, cum ii acuza pe altii de ilegalitati (ex: Vadim Tudor), iar dansii nu fac nimic altceva pe langa; niste cocosi in haine de sarbatoare. Cum unii dintre ei spun ca nu exista bani pentru platirea cadrului didactic (ex: Calin Popescu Tariceanu), dar in schimb Parlamentul isi face planul pentru achizitionarea a 140 de masini noi Logan. Sistemul medical este la pamant, bolnavii de cancer apeleaza la emisiunea "Povestiri adevarate" de la Acasa TV pentru a-si putea strange banii necesari unui tratament in strainatate. Concurenta de la Acasa tv, din emisiunea "Al 9-lea cer", Cristina Plesa, a plecat in Turcia pentru a se trata de leucemie. De ce altii pot sa aiba un sistem medical excelent si noi nu putem? Pentru ca multi dintre banii pe care poporul ar trebui sa ii foloseasca pentru uzul propiu se duc pe cazarile parlamentarilor, pe chiria caselor de serviciu, pe salariul celor care, daca ajung in parlament atunci cand nu absenteaza, dorm linistiti pe banii din impozitele salariilor noastre. Suntem o tara de tot rahatul.
Un produs care iese de pe poarta unei fabrici dupa producere, ajunge sa coste cu 190% mai mult decat ar fi fost pretul lui initial la prima vanzare. In functie de cati "intermediari" are produsul, de atatea ori se va adauga TVA-ul. Daca produsul va trece prin 10 maini legal, atunci va ajunge sa coste cu 190% mai mult, daca nu adaugam si profitul pentru fiecare firma in parte care vinde produsul. Asa strang parlamentarii banii pentru nevoile propii. Nu avem bani pentru educatie, sanatate si pensii, dar in schimb ne facem cadou in fiecare an cate o masina. Fiecare parlamentar in parte, dupa plecarea din Parlament, la sfarsitul mandatului, pleaca odata cu masina de serviciu. Se schimba anul, se schimba si Loganul.
O campanie electorala nu se face in 3 luni de zile sau numai intr-o luna pana la alegeri. Campania electorala a unui partid ar trebui sa se faca in toti cei 4 ani pana la alegeri. Un cetatean de rand vede atunci cand un politician ia decizii in parlament, dar mai mult vede atunci cand acesta absenteaza. Este bine acum cand s-a decis aplicarea votului uninominal. Astfel nu vom mai nevoiti sa votam o lunga liste de nume a unui partid, desi ultima data asa am votat, ci vom vota fiecare persoana in parte, in functie de decizia politica. Orice padure are si uscaturi, cum orice partid are si el uscaturile lui. In acea lista se pot afla oameni care au luat decizii in Parlament (bune, sper), dar si oameni care au cautat sa isi valorifice doar interesul propiu: "Lasa, ca prostii m-au votat, eu vin, semnez condica, mai ridic o mana din cand in cand atunci cand am de votat vreo lege, imi iau salariul de mii de euro la sfarsit de fiecare luna, apoi ma retrag la vila mea de la Poiana Brasov!".
Fiecare dintre noi, cetatenii de rand ai acestei tari minunate care se scalda in fiecare zi intr-o balta de minciunele electorale, visam sa ajungem in Parlament ca sa schimbam legile in favoarea noastra. Odata ajunsi in Parlament si dand nas in nas cu "lingoul" de bani, o sa devenim si noi ca ei si vom uita ca acasa avem o bunicuta care are o pensie de 1 leu.
Si daca toti politicieni sunt corupti de catre sistemul financiar romanesc, atunci, eu va intreb pe dumneavoastra, stimate oi din aceeasi turma: "Dar eu cu cine votez?"

Niciun comentariu:

Pasărea Colibri - Tristeţi provinciale

Florian Pittiş - Ploaia care va veni

Florian Pittis - Sfarsitul nu-i aici

Florian Pittis - Sfarsitul nu-i aici

Asculta mai multe audio diverse