Sunt pe urma mea

Sunt pe urma mea: Bloguri-Foto.com BlogCatalog.ro Add to Google

Translate

luni, august 29, 2011

Biţina

ÎNAINTE:
Anul acesta, sezonul de pescuit a inceput pe data de 12 August, taxa este de 120 roni, peste cam mic, cei drept, dar macar este asigurat in limita a 10 kg, restul daca nu ii dai drumul in balta, il poti cumpara tot cu 12 roni kg(in Calarasi am prins crap oglinda de 5 cm, da ati citit bine). Ajungi acolo pe soseaua Bucuresti-Urziceni, dupa localitatea Sinesti si inainte de Movilita, pe partea dreapta e un semn catre o manastire. Iesi de pe autostrada, faci stanga si mergi inspre padure, ai padurea in partea dreapta a masinii. Treci de primul podet si ajungi la al doilea unde se afla o baraca. Restul e tacere. Eu ma duc luni, pe data de 29 august 2011. Urati-mi fir intins sau macar sa nu imi uit portofelul acasa!

DUPĂ:

Reintoarcere, partida de pescuit: Am prins 4 insi, 33 kg de crap, intre 500 de gr si 1 kg bucata. Returnat surplus la baza, fata de limita de 10 kg admisa. Daca nu vrei sa iei mai mult de 10 kg de peste, mai bine ii dai drumul direct in balta la ce depaseste 10 kg. Atentie: mal destul de inalt, cca 2 metri.S-a prins foarte bine la undita, mai ales seara, dupa ora 17.00, la boaba de porumb cu aroma de anason si mamaliga cu paine si mac (de la biscuitii folositi pe post de pesmet), dar si la rama, mai ales pe timpul zilei, atunci cand nu a tras la mamaliga si anason. Am facut un fel de bomba pe carligul de la undita. Anasonul l-am tinut pe post de under-cover carlig. Crapului ii place anasonul. La Calarasi a tras la pufulete verde cu sirop de anason.
Se poate face gratar pe balta, dar nu cu pestele prins. Se pescuieste pana la ora 20.00. Masina se lasa la baraca, dupa ce iti lasi sculele la locul de pescuit. Seara chemi paznicul sa vina sa te ia. De fapt te duci tu la el ca sa "iti recuperezi" masina.
Cum ajungi acolo? Iesi din Bucuresti prin Afumati, pe la celebrul Dragon Rosu, spre Urziceni, treci de Sindrilita, Lilieci, apoi Sinesti. Dupa ce ai trecut de Sinesti, borna kilometrica arata vreo 5 km pana la Movilita. Treci prin camp, pe dreapta vei vedea o fabrica. Vei mai vedea o iesire spre dreapta. Ignor-o! Fii atent la un podet pe care il vei trece. Imediat trebuie sa faci dreapta. Nu ajungi la Movilita. Vei da de o troita si un indicator catre Manastirea Chiroiu. Mai mergi pe langa padure vreo 3 km, apoi prin satul Bitina inca vreo 2 km. Undeva, drumul asfaltat face dreapta. Treci de primul lac care e despartit de sosea in doua. Treci al doilea pod si pe partea stanga vei vedea o baraca. Acolo platesti taxa de 120 roni pentru 10 kg de peste asigurat si lasi masina in parcare dupa ce te-ai dus cu unul din paznici pe lac, la locul de pescuit, sa iti lasi sculele.
Avertisment: in weekend locul este super aglomerat, malul foarte inalt, deci necesita o undita foarte lunga si un juvelnic destul de lung.

2 comentarii:

maria spunea...

niste melodii superbe cantate de veritabile voci

Elena Valentina spunea...

Te referi la melodiile de mai sus?

Pasărea Colibri - Tristeţi provinciale

Florian Pittiş - Ploaia care va veni

Florian Pittis - Sfarsitul nu-i aici

Florian Pittis - Sfarsitul nu-i aici

Asculta mai multe audio diverse