Sunt pe urma mea

Sunt pe urma mea: Bloguri-Foto.com BlogCatalog.ro Add to Google

Translate

miercuri, octombrie 04, 2006

Exista, oare, Dumnezeu? - epilog

Si totusi exista Dumnezeu! Il vom intalni in cer, acolo unde, pana la urma, vom ajunge cu totii, asteptand ca acesta sa ne dea ambalaj de suflet pentru a ne reintoarce pe pamant. Pentru unii exista in sufletul nostru. Acesta reprezinta tandretea, iubirea, intelegerea, respectul si toleranta. De fapt reprezinta toate sentimentele bune care ne coplesesc, ne invaluie, ne intra in suflet, si ne raman acolo pentru tot restul vietii.
Dumnezeu exista in toate lucrurile bune si frumoase de pe acest pamant, in inocenta si zambetul pur al unui copil, in minunatul proces al infloririi unui boboc de floare, in susurul cristalin al unei ape limpezi de munte, `` in fosnetul frunzis al arborilor ce-n toamna stau sa intre ``, in frumusetea si forta de libertate a tuturor fiintelor vii si animalice care traiesc pe acest pamant, in zambetul larg al oamenilor ce uita pentru o clipa de toate vitregiile vietii, in gingasia si usurinta cu care pasarile zboara, in toata maretia muntilor si albastrul atragator al cerului, marilor si oceanelor.
Si daca Dumnezeu nu ar exista, l-am inventa noi, pentru ca oricat de profitori si de rai putem fi, noi tot vrem sa iubim si sa fim iubiti la randul nostru, vrem sa impartasim cu totii, un pic din zambetul minunat si stralucitor al unui copil, vrem sa credem cat mai mult in siguranta si lipsa de griji a zilei de maine, in iubirea si armonia ce exista si va exista mult timp de acum incolo in familia noastra. Vrem sa credem ca putem fi respectati si apreciati de catre alte persoane, indiferent de cat de absurde si irationale pot fi relatiile dintre noi si alte persoane din anturajul nostru.
Si daca ziua de maine nu va mai veni niciodata pentru noi, haide-ti sa iubim azi pe semenii nostri, cu aceeasi intensitate cu care i-am putea iubi si maine! Nu ii necajiti si jigniti pe altii! Iubiti-va si nu o sa va para rau!
La revedere, prieteni, si nu uitati:
`` Allah, Dumnezeu sau Buddha,
Pentru toti acelasi!``!

Niciun comentariu:

Pasărea Colibri - Tristeţi provinciale

Florian Pittiş - Ploaia care va veni

Florian Pittis - Sfarsitul nu-i aici

Florian Pittis - Sfarsitul nu-i aici

Asculta mai multe audio diverse