Sunt pe urma mea

Sunt pe urma mea: Bloguri-Foto.com BlogCatalog.ro Add to Google

Translate

miercuri, octombrie 18, 2006

Sangele - lichidul vital al vietii

A salva vieti nu este un lucru foarte mare. Tu, draga cititorule, ai putea sa salvezi vieti si fara ajutorul bisturiului! Tot ce trebuie sa faci este sa donezi sange. Daca aceasta chestie ti se pare un lucru foarte mare, ei bine, afla atunci ca nu este. Daca vei trece din cand in cand pe la un cabinet in incinta caruia se doneaza sange, atunci toata lumea va fi fericita, inclusiv tu draga cititorule, dar asta numai in cazul in care esti un tip materialist si asta deoarece sangele donat se plateste, cu un bon de masa, in valoare de 30 de lei noi. La cerere se ofera si un abonament RATB gratuit cu care poti circula liber timp de doua zile.
Da, stimabile cititor, in tara noastra, din pacate, lumea a devenit din ce in ce mai materialista si asta deoarece unii dintre noi se duc sa doneze sange doar pentru ca facand acest lucru pot si vor beneficia de bonul de masa in valoare de 300.ooo de mii de lei vechi. Pacat ca in Romania sangele a devenit o marfa si asta numai datorita saraciei crunte in care ne zbatem majoritatea dintre noi. Dar din fericire pentru tine, draga cititorule, afla atunci ca nu ti se va lua prea mult sange la recoltare, doar 400 de ml si asta la un interval de cel putin 75 de zile.
Dar din pacate pentru majoritatea dintre noi, cei care suntem dispusi sa donam sange, exista anumite reguli care ne limiteaza accesul la cabinetele de donare. Nu se accepta persoanele cu o greutate mai mica de 52 de kilograme, cele care au sau avut urmatoarele boli: TBC , hepatita, SIDA, sifilis si alte boli venerice, persoanele cu anticorpuri in organism si cam atatea sunt stiute si aflate de catre mine. Totusi este posibil sa existe si altele. Dar asta nu ar trebui sa va descurajeze, pe voi, cititorii care va stiti curati, adica fara aceste boli la activ. Ganditi-va ca astfel, prin donarea voluntara de sange, puteti salva viata multor persoane! Tot ce trebuie sa faceti, este sa treceti din cand in cand, adica la un interval de 2 luni jumate, pe la cabinetul medical!
Salveaza o viata! Nu te costa nimic. Te vei simti mai liber si mai bun.

Niciun comentariu:

Pasărea Colibri - Tristeţi provinciale

Florian Pittiş - Ploaia care va veni

Florian Pittis - Sfarsitul nu-i aici

Florian Pittis - Sfarsitul nu-i aici

Asculta mai multe audio diverse