Sunt pe urma mea

Sunt pe urma mea: Bloguri-Foto.com BlogCatalog.ro Add to Google

Translate

joi, iunie 05, 2008

Incadrarea in fotografie


A

B


C

D






Intr-o fotografie, incadrarea se poate face in timp ce apasam pe declansator sau dupa ce am facut fotografia, prin intermediul butonului de trimming (egalizare in limba romana). Cu cat o fotografie este facuta la dimensiunea maxima pe care o are aparatul (MegaPixeli), cu atat mai mult avem posibilitatea de a modifica fotografia, prin marire si prin reincadrare. Conteaza foarte mult si zoomul optic la o fotografie, mai putin cel digital. In timp ce incadram subiectul in vederea fotografierii, in acelasi timp ne vom folosi si de obiectivul aparatului de fotografiat pentru a mari poza. Daca nu sumtem multumiti de incadrarea subiectului dupa ce am facut poza, atunci o putem remari si reincadra, astfel incat putem muta subiectul din imagine, din mijloc, intr-o parte a noii imagini sau putem lasa subiectul tot pe centrul imaginii dar marit.
Exista 2 tipuri de incadrare a unui subiect foto:
-a).Incadrare pe centrul imaginii si in acest caz ne vom folosi de "tinta" de pe suprafata ecranului LCD sau a vizorului optic, atunci cand tinem aparatul la ochi.
-b).Incadrare in unul dintre cele 4 puncte de mai sus: A, B, C sau D. Acest tip de incadrare se numeste treime.
Aici aveti 2 exemple despre cele 2 tipuri de incadrari:Prima este o incadrare de tipul treime, iar cea de a 2-a este o incadrare pe centrul imaginii.

Niciun comentariu:

Pasărea Colibri - Tristeţi provinciale

Florian Pittiş - Ploaia care va veni

Florian Pittis - Sfarsitul nu-i aici

Florian Pittis - Sfarsitul nu-i aici

Asculta mai multe audio diverse