Sunt pe urma mea

Sunt pe urma mea: Bloguri-Foto.com BlogCatalog.ro Add to Google

Translate

marți, octombrie 03, 2006

Rutina sau lucruri bine definite? - capitolul 11

Ajungem in viata sa facem exact aceleasi lucruri pentru a ne trai existenta. Mergem mereu pe exact aceleasi drumuri fara a ne gandi insa ca am devenit pur si simplu niste roboti. Nu stim sa mai facem nimic altceva decat ceea ce am invatat la inceputul carierei noastre profesionale. Cu greu se mai rup unii dintre noi, cei mai indrazneti de altfel, de rutina asta molipsitoare si incearca sa mai invete si alta meserie, sa mai cunoasca si alte lucruri decat cele pe care le stiu deja.
Ne e frica de necunoscut sau doar de ceea ce nu am cunoscut inca?
Recunosc de altfel, spre rusinea mea, ca si eu fac parte din categoria acelor persoane carora le e frica sa mai invete si altceva decat acele lucruri bine stiute si bine depozitate acolo undeva, in mintea noastra. Ne e teama sa o luam din nou de la zero. Mi-e teama de necunoscut dar mai teama imi e ca nu voi putea face fata cerintelor oamenilor din jurul meu, ca ii voi dezamagi cu lipsa mea de experienta si ca voi ajunge sa fiu si eu la randul meu dezamagita. Nu am incredere, pur si simplu, in fortele mele propii. Si probabil ca exista pe lumea asta o multime de persoane care gandesc la fel ca mine.
Nu vrem ca cineva sa ne deranjeze de la culcusul nostru cald, din rutina noastra cea de toate zilele, facem mereu si mereu exact aceleasi lucruri la nesfarsit, ca si cum am fi niste roboti, ne lipseste pur si simplu creativitatea; poate doar artistii si creatorii de moda sa aiba parte de ea.
Ar trebui ca pana la urma, sa avem cu totii curajul de a ne arunca cu capul inainte. In fond si la urma urmei, ce am avea de pierdut? Poate ca am pierde doar rutina, care nici nu e buna mereu, dar am castiga de altfel foarte multi admiratori. Multor oameni le plac persoanele curajoase, indraznete, cele carora nu le e frica de necunoscut, multi dintre ei isi doresc chiar sa traiasca si sa lucreze alaturi de aceste persoane extraordinare, de aceste persoane care au curaj sa puna capat rutinei.
Haide-ti sa fim cu totii indrazneti! Nimeni nu spune ca va fi usor, dar totusi merita incercat! Exista o vorba care spune ca:`` Un timid nu a avut niciodata o femeie frumoasa!``, iar alta care spune ca:``De ce ti-e frica, de aia nu scapi!``
Daca ai curaj si nu vei lasa propiile temeri sa te bantuie poti ajunge chiar propiul tau sef. Totul poate evolua in favoarea ta daca ai vointa si nu arati ca totusi ti- e putin frica. Toata smecheria consta in faptul de a sti sa schimbi lucrurile la locul potrivit, in momentul potrivit!

2 comentarii:

Anonim spunea...

Nu vreau sa ma laud, dar fac parte din categoria oamenilor care nu le este frica de necunoscut si impletesc mai multe preocupari in viata de zi cu zi. De exemplu :) despre doua din ele scriu pe blog-ul meu: programarea si dezvoltarea personala.
Lumea care ma inconjoara, nu numai ca nu apreciaya astfel de lucruri, cum spui tu in post-ul scris, ci ma considera un ciudat si se feresc de mine. Nu ma deranjeaza acest lucru, voiam doar sa spun ca o astfel de persoana (cum o descrii), care nu este "dusa de val" (care nu se incadreaza comportametului general) ca toti ceilalti, este oarecum marginalizata de societate.

Elena Valentina spunea...

Multumesc Rast pentru comentarii!

Pasărea Colibri - Tristeţi provinciale

Florian Pittiş - Ploaia care va veni

Florian Pittis - Sfarsitul nu-i aici

Florian Pittis - Sfarsitul nu-i aici

Asculta mai multe audio diverse