Sunt pe urma mea

Sunt pe urma mea: Bloguri-Foto.com BlogCatalog.ro Add to Google

Translate

luni, ianuarie 02, 2012

Minciuna are picioare scurte

De curand am cunoscut un cuplu de tineri, el 30 de ani, ea 30 de ani, amandoi casatoriti cu acte in regula si care se inteleg foarte bine. O relatie care dureaza probabil de cativa ani, o relatie consolidata pe baza unei increderi reciproce fata de celalalt si a respectului pe care il avem fata de cel de langa noi. Dar desi aceste 2 lucruri sunt foarte importante intr-o relatie, singura chestie de care ar trebui sa ne ferim este minciuna. Acesta este poate cel mai important lucru care strica o relatie si care o data ajunsa in mediul nostru, implica cu ea si alti factori care duc o casatorie la divort.
De exemplu sa iti inseli partenerul si desi celalalt de langa tine afla de acest lucru, tu sa il minti in continuare spunandu-i ca nu este adevarat si sa mai si continui cu inselatul. Vrei sa ramai alaturi sotia ta inca o perioada mai lunga de timp? Atunci hotareste-te langa cine vrei sa traiesti: langa ea, sau langa amanta ta. Nu le poti minti pe amandoua. Amandoua se vor simti inselate si tradate, chiar daca amanta stie despre sotie.
Pana la urma pe cine inseli? Pe sotia ta, pe amanta sau pe tine?
O relatie care are loc inainte de casatorie implica anumite lucruri. Spre exemplu respectul reciproc, verticalitatea (sa stii sa fii om) si increderea ca celalalt nu te minte si ca stie sa ia cele mai bune decizii in privinta voastra. Daca vrei sa te casatoresti cu o persoana anume, trebuie sa treci printr-o perioada mai lunga de intelegere.
Unii se casatoresc doar pentru ca urmatorul pas li se pare firesc, stau de prea mult timp impreuna si nu se mai vad traind singuri, le este frica de singuratate. Ca sa faci pasul acesta al casatoriei trebuie sa ai incredere in relatia pe care ai avut-o inainte de mariaj. Relatiile care nu au o baza solida in spate ajung la divort oricat de mult se mint cei doi ca se iubesc.
Minciuna doare cel mai tare intr-o relatie. Stiu ca exista o vorba care spune ca hotul neprins este negustor cinstit, dar odata ce ai fost prins nu mai poti nega ca nu este asa. Si mai rau este cand o persoana te inseala, ii oferi o a doua sansa si persoana respectiva te inseala din nou. Asta dovedeste ca putin ii pasa de sentimentele tale, chiar daca se tareste in genunchi ca sa il ierti. Probabil are vreun interes daca are curajul sa mai stea cu tine in continuare. Gen: nu are unde sa locuiasca, tu esti mai bogata decat el, este un mincinos notoriu sau nu te respecta deloc considerandu-te o sclava a lui.
Am cunoscut si eu doua astfel de persoane: una care m-a inselat de doua ori si desi am suferit pentru ca ma implicasem mult in acea relatie, am spus pas. Pe cea de a doua persoana am cunoscut-o de curand si m-a surprins faptul ca surorii mele ii spune varianta reala a unei situatii si pe mine ma minte desi vrea sa fie cu mine. L-am contrazis intr-o discutie si numai cand i-am spus ca stiu acele lucruri de la sora mea a recunoscut adevarul.
Ce persoana sa fii sa vrei sa fii cu cineva si sa o minti, stiind ca oricum vei fi prins cu mata in sac pana la urma? Cum pot eu sa mai am incredere in tine cand stiu cu siguranta ca ma minti? Ce fel de persoana esti? Oare esti intreg la cap, te prefaci sau chiar esti atat de batut in cap incat sa nu iti dai seama ca ranesti sentimentele cuiva atunci cand il minti si persoana respectiva stie acel lucru? Mai merita oare sa mai stai langa o astfel de persoana doar de dragul de a nu fi singur?
Acesta este un raspuns la mai multe articole de genul: " Femeile il asteapta pe Fat-frumos sau printul pe cal alb". Voi chiar credeti ca merita sa stai langa o persoana de genul acesta doar de dragul de a nu fi singuri? La voi barbatii ma refer. Da, femeile sunt fitoase pentru ca stiu ca ele sunt singurele care conteaza, adica fiecare persoana trebuie sa tina cu ea insasi, nu cu acele persoane care le fac rau. De ce as sta langa un barbat care ma inseala, ma bate sau ma injura? Doar pentru ca mie frica de gura lumii? Cu cine traiesc, cu lumea barfitoare sau cu mine? Trebuie sa ne schimbam mentalitatea, exista si barbati lapte si miere, cei care te ajuta in gospodarie, dar si ciulini. Primii sunt mai greu de gasit, dar odata ce i-ai gasit trebuie sa stii sa ii apreciezi si sa ii respecti caci este adevarat ca mai sunt si femei care umbla dupa barbatii cu bani si care le ranesc sentimentele.
Numai prin respect, iubire si adevar poti pastra langa tine persoana iubita. Cele trei lucruri demonstreaza intelegere fata de persoana iubita, sa stii sa o asculti si sa o sprijini in incercarile grele ale vietii. O minciuna nevinovata nu face rau nimanui atata timp cat protejezi persoana de langa tine de unele lucruri, dar cand ajungi sa  te joci cu sentimentele cuiva, deja vorbim de un cu totul alt lucru.
Exista o vorba: "Dumnezeu iti scoate in fata tot felul de oameni ca atunci cand intalnesti intr-adevar persoana potrivita sa ii multumesti cerului pentru asta!" Asa ca primul venit nu trebuie sa fie neaparat si primul ramas daca nu este cu adevarat persoana potrivita pentru tine. E mai important ce simti tu pentru tine, nu ce simte gura lumii pentru voi doi!

Niciun comentariu:

Pasărea Colibri - Tristeţi provinciale

Florian Pittiş - Ploaia care va veni

Florian Pittis - Sfarsitul nu-i aici

Florian Pittis - Sfarsitul nu-i aici

Asculta mai multe audio diverse