Sunt pe urma mea

Sunt pe urma mea: Bloguri-Foto.com BlogCatalog.ro Add to Google

Translate

sâmbătă, ianuarie 14, 2012

Piramida alimentara

http://www.filozofii-despre-viata.blogspot.ro/2007/05/cum-sa-tii-o-dieta.html
Pastreaza-ti silueta apeland la piramida alimentara.
Baza reprezinta alimentele care trebuie mancate cel mai des.

Incepand de jos in sus; Nivelul 1 - carbohidratii, nivelul 2 - fibrele, nivelul 3 - proteinele si nivelul 4, cel care trebuie cel mai des evitat, este reprezentat de catre lipide si glucide.
La baza piramidei alimentare se afla cerealele, in special cele integrale, pastele, produsele de panificatie, cele mai indicate sunt tot cele produse din cereale integrale, adica bobul  care nu a fost decorticat.
La al doilea etaj gasim fructele si legumele de orice fel, dar cele mai indicate sunt fructele de padure si legumele verzi(salata, varza, ardeiul, patrunjelul, mararul, castravetele, etc). Mai putin indicat este avocado, care desi este recomandat in unele salate, este totusi un fruct gras si cartofii si fasolea uscata care trebuiesc mancate cu masura deoarece sunt niste legume care contin foarte multi carbohidrati. Aceste legume, pe langa celelalte radacinoase si cereale, pot inlocui cu succes carnea in zilele de post  sau intr-un regim vegetarian.
Magicul etaj trei ne aduce in lista carnea, cea mai indicata pentru consum fiind carnea alba, adica cea furnizata de catre inaripate si de catre cei care nu cuvanta si anume pestii, si produsele lactate care nu ar trebui totusi sa depaseasca 12% grasime. Aveti grija la cei care suferiti de cancer, nu le oferiti branza topita, iaurt, organe de animale, peste de mare, galbenus de ou. Aceste alimente contin vitamina B3, vitamina care este direct responsabila cu extinderea tumorii canceroase.
On the top of the bottom intalnim oleaginoasele, grasimile vegetale, prajiturile, fursecurile, toate alimentele preparate care contin o cantitate mare de zahar sau grasimi. Acestea din urma trebuiesc consumate cu moderatie, oleaginoasele(seminte, nuci, alune, fistic) nu trebuie sa depaseasca mai mult de 50 de grame pe zi.

Niciun comentariu:

Pasărea Colibri - Tristeţi provinciale

Florian Pittiş - Ploaia care va veni

Florian Pittis - Sfarsitul nu-i aici

Florian Pittis - Sfarsitul nu-i aici

Asculta mai multe audio diverse