Sunt pe urma mea

Sunt pe urma mea: Bloguri-Foto.com BlogCatalog.ro Add to Google

Translate

joi, februarie 02, 2012

10 metode de a gati ieftin si eficient

O masa copioasa,gustoasa si cat mai putini bani cheltuiti pentru ele. Acesta este visul fiecarei gospodine, iar daca tii cont de sfaturile urmatoare, vei invata cateva noi trucuri pentru a gati ieftin si eficient.

  1. Fa-ti provizii de alimente atunci cand le gasesti la oferta in supermarketuri. Zaharul, orezul, fasolea, pasta de tomate, faina, precum si conservele de toate tipurile se pastreaza foarte bine in camara.
  2. Nu arunca resturile de branza din frigider. Pastreaza-le, iar atunci cand ai suficienta, foloseste-o la prepararea placintelor sau a pastelor.
  3. In cazul in care nu ai suficient lapte pentru prepararea diverselor mancaruri, combina-l cu apa pana la obtinerea cantitatii suficiente.
  4. Incearca sa cumperi intotdeauna produse alimentare pentru numai o saptamana, pentru ca astfel vei avea timp sa le folosesti pe toate si nu vei irosi banii aruncandu-le.
  5. Atunci cand in frigider iti raman mai multe feluri de mancare, nu le arunca. Incearca sa le combini intr-un mod original si gustos.
  6. Semipreparatele nu sunt o solutie tocmai fericita pentru alimentatia ta si a familiei tale, asa ca decat sa prepari o supa din plic "la cana", mai bine pregateste chiar tu una din ce ai prin camara si prin frigider.
  7. Decat sa cumperi in fiecare saptamana 3-4 kg de cartofi din piata, mai bine ia un sac, care iti vor ajunge aproape toata iarna si nu costa nici mai mult de 50 de roni. Procedeaza in acelasi mod cu ceapa si morcovul.
  8. Pregateste inca din timpul anului cat mai multe conserve si zarzavaturi in casa, care te vor ajuta nu numai sa gatesti mai ieftin, ci si mai sanatos.
  9. Nu arunca painea veche, foloseste-o la prepararea pesmetului sau a unei budinci cu paine, lapte si oua.
  10. Incearca sa folosesti toate alimentele, condimentele si conservele din camara si frigider.

Niciun comentariu:

Pasărea Colibri - Tristeţi provinciale

Florian Pittiş - Ploaia care va veni

Florian Pittis - Sfarsitul nu-i aici

Florian Pittis - Sfarsitul nu-i aici

Asculta mai multe audio diverse