Sunt pe urma mea

Sunt pe urma mea: Bloguri-Foto.com BlogCatalog.ro Add to Google

Translate

joi, februarie 02, 2012

6 greseli de alimentatie care ne afecteaza viata

Bauturile alcoolice contin multe calorii. Mancatul la televizor ingrasa. Evitati sa mancati in fata televizorului, la birou sau in timp ce cititi o carte. Ati inceput o dieta si rezultatele se lasa asteptate? Din motive mai mult sau mai putin cunoscute, curele de slabire sunt solutia adoptata de cele mai multe femei, insa nu intotdeauna au acelasi final fericit. De multe ori esecul se datoreaza unor greseli frecvente de alimentatie. Specialistii site-ului WebMD.com va spun care sunt acestea:

  1. Nu mancati pe fuga! Alimentele nu sunt maruntite cum trebuie, stomacul nu face contractii de amestecare si asa apar kilogramele in plus, dar si durerile de stomac si problemele digestive. Specialistii recomanda sa zabovim mai mult in fata farfuriei si sa savuram mancarea.
  2. Nu sariti peste mese! Organismul isi va face stocuri ori de cate ori ii dati ocazia si caloriile vor ramane neconsumate cu atat mai mult cu cat masa este amanata spre sfarsitul zilei. Specialistii ne recomanda sa respectam cele trei mese echilibrate pe zi si vom slabi treptat, dar sigur.
  3. Atentie la caloriile lichide! Probabil ca va ganditi ca o cafea mica sau o bautura alcoolica nu va poate da peste cap dieta inceputa. Numai ca specialistii britanici sustin contrariul. Acestia spun ca trebuie sa fim extrem de atenti la caloriile "adunate" din ceea ce bem in fiecare zi, pentru ca altfel riscam ca la sfarsitul regimului sa avem cateva kilograme in plus. Studiile arata ca 21% din calorii vin din bauturile alcoolice.
  4. Aveti grija la marimea portiilor! Pentru ca la restaurant portiile sunt foarte mari, avem tendinta ca si cele de acasa sa aiba aceleasi dimensiuni. Specialistii recomanda sa folosim farfurii mici si sa mai lasam mancare in farfurie.
  5. Evitati sosurile nesanatoase! Nu doar portiile trebuie micsorate, ci si toppingurile si sosurile. De cele mai multe ori, acestea sunt mai bogate in calorii decat preparatul in sine. Asa ca, micsorati atat portia de mancare, cat si sosul presarat peste salate.
  6. Nu mancati neglijent! Evitati sa mancati in fata televizorului, la birou sau in timp ce cititi o carte. Atunci se depun cele mai multe grasimi. Incercati o ceasca de ceai, un pahar cu apa sau o guma de mestecat atunci cand simtiti nevoia de a manca, in alt moment decat la masa.

Niciun comentariu:

Pasărea Colibri - Tristeţi provinciale

Florian Pittiş - Ploaia care va veni

Florian Pittis - Sfarsitul nu-i aici

Florian Pittis - Sfarsitul nu-i aici

Asculta mai multe audio diverse